Milieudefensie in gesprek met Nederland over eerlijke klimaatoplossingen

Normal cinemascope
Afbeelding: milieudefensie

Den Haag, 22 oktober 2019 – Donderdag 24 oktober, de dag dat Klimaatprinsjesdag zou worden gehouden, lanceert directeur Donald Pols van Milieudefensie samen met honderden vrijwilligers ‘Operatie Klimaat’ in Den Haag. Milieudefensie gaat dit najaar in heel het land in gesprek met tienduizenden Nederlanders over een eerlijk klimaatbeleid.

Donald Pols geeft de aftrap van deze landelijke campagne die in acht steden tegelijk van start gaat. In plaats van een gouden koets, staat er vlakbij het Binnenhof een grote Klimaatfiets. Daarop voeren Donald Pols, burgers en diverse gasten tijdens een rit langs de Hofvijver de eerste gesprekken. Aanwezig zijn onder anderen klimaatspijbelaar Jesse van Schaik en GroenLinks Tweede Kamerlid Tom van der Lee. Nietsvermoedende voorbijgangers worden uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek op de fiets

Operatie Klimaat

Wat vindt Nederland dat er moet gebeuren om de klimaatcrisis te stoppen? Tijdens Operatie klimaat bellen honderden vrijwilligers aan bij zoveel mogelijk Nederlanders om te praten over hun zorgen en wensen. Van Roermond tot Groningen en Rotterdam tot Nijmegen. Ze beginnen in acht steden. Wat moet er gebeuren om ons land leefbaar te houden? Welke maatregelen moeten we nemen tegen klimaatverandering? Een analyse van de gesprekken vormt de basis van een klimaatplan waarmee Milieudefensie in 2020 naar de politiek stapt.

Klimaat Prinsjesdag

In de Klimaatwet is opgenomen dat het iedere vierde donderdag van oktober een Klimaatdag wordt waarop het kabinet het klimaatbeleid evalueert. Maar de eerste Klimaat Prinsjesdag gaat al niet door. Het kabinet bepaalde stilletjes dat het nog niet kon voldoen aan alle verplichtingen en schoof deze speciale dag door naar volgend jaar. Het parlement is ook nog eens met reces. Reden voor Milieudefensie om op deze dag Operatie Klimaat te lanceren en de burger te vragen wat zij ervan vinden.

Dit artikel verscheen eerst op Den-Haag.nu
Meer nieuws van KlimaatActueel.nl
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief