Uitstootvrije bezorging kerstpakketten gemeente Groningen

Normal 19 12 16 kerstpakketten
Afbeelding: Gemeente Groningen

Kerstpakketten voor medewerkers van de gemeente Groningen zijn dit jaar voor het eerst uitstootvrij bezorgd: per bakfiets of met voertuigen die elektrisch of door waterstof worden aangedreven. Met het convenant Duurzame Stadslogistiek in het achterhoofd, hebben de gemeente en enkele bedrijven uit de Koplopers Groep de handen ineengeslagen. Het convenant behelst tien afspraken, waaronder het bundelen en verduurzamen van facilitaire logistiek. ‘Dit is een mooie stap in het emissievrij brengen van de stadslogistiek in de binnenstad van Groningen’, aldus wethouder Philip Broeksma (Verkeer/Vervoer en Energietransitie)

Gemeente en de aangesloten bedrijven uit de Koplopers Groep – in dit geval Stadsbeheer, SimplyMile, PostNL, Jan de Jong Verhuizingen, Cycloon, GO-FAST, Dropper en Packs / A7 Logistics – betitelen het project als een leerzame pilot en zij willen hiermee aantonen een dergelijke logistieke uitdaging aan te kunnen.
Als bewustwording en vanuit de gemeentelijke rol om verantwoordelijkheid te nemen in de huidige transitie naar schoon en veilig transport

Op basis van de ervaringen die nu zijn opgedaan, hopen zij een stevig logistiek fundament te leggen wat de komende jaren verder uitgebouwd kan worden. Binnen de gemeente bijvoorbeeld voor andere interne handelingen op logistiek gebied. De pilot kent een drietal uitgangspunten: emissievrij transport, een logische distributie en alles zoveel mogelijk bundelen.

Meer nieuws van KlimaatActueel.nl
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief